Gör så här:
Mandelmjölk:
Blötlägg mandlarna i kallt vatten över natten (ca 8 timmar) – då blir det lättare att mixa dem nästa dag. Häll bort blötläggningsvattnet. Blanda de uppmjukade mandlarna med 1 liter friskt vatten och lite lönnsirap i en mixer och mixa tills du får en jämn, vit vätska. Sila vätskan genom en ren kökshandduk ner i en skål. Nu är din hemgjorda växtmjölk klar. Häll över mjölken i en flaska, förslut den och förvara i upp till fem dagar i kylen.
Energibollar:
Mandelpurén, som blir över efter silningen av mandelmjölken, kan du nu direkt använda för att göra dina mumsiga energibollar! Mixa purén med jordnötssmör, lönnsirap, choklad och valfri mjölsort i mixern. Forma små bollar av massan och rulla dem efter tycke och smak i kakaopulver eller kokosflingor. Mums!