Ringstr. 99, D-32427 Minden
Fräsch äppelpaj med färskost och lime
En riktigt god, syrligare variant på en klassisk äppelpaj. Med vårt recept fylls vår saftiga paj med lime, kardemumma och krämig färskost, vilket gör att vaniljglass eller vaniljsås inte krävs för att balansera äpplets sötma. Men, givetvis skadar inte en klick sås eller en skopa glass..
Rekommenderade produkter
Säkert och enkelt att undvika frysbränna - nu från 70% återvunna resurser!
Steg 1:
Fyllning:
Ta fram färskosten så att den blir rumstempererad. Skala och dela äpplen i tunna klyftor. Riv skalet och pressa saften ur limen. Blanda äpple med limeskal, limesaft, socker och kardemumma i en Toppits® fryspåse. Lägg åt sidan att marinera.
Steg 2:
Pajdeg:
Täck botten av en springform med Toppits® bakplåtspapper och smöra kanterna. Mixa snabbt ihop kallt smör (i mindre bitar), mjöl, socker och bakpulver till en fast deg. Använd en gaffel om du inte har en mixer.
Tryck ut degen i botten och längs kanterna av formen, ställ i kylen i 20 minuter och täck med plastfolie så att degen inte tar åt sig av andra dofter från kylen.
Sätt ugnen på 175 grader. Nagga pajen i botten med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Steg 3:
Fyllning:
Vispa samman färskost, ägg och farinsocker.
Steg 4:
Montering:
Strö de marinerade äppelbitarna i pajskalet och häll på färskoströran. Strö socker och färskmalen kardemumma ovanpå.
Grädda på en ugnsplåt i mitten av ugnen 25-30 minuter eller tills pajen fått färg och stannat.
Låt svalna helt, och skär sedan i generösa bitar - njut!
liknande recept