Ringstr. 99, D-32427 Minden
Saftig, näringsrik och mör laxfilé med Toppits® stekpåse
Laxen - den omåttligt populära, feta fisken rik på Omega-3 som går att variera i all oändlighet. Grillad, kokt, stekt, ugnsbakad och ångad - det är ditt tycke som bestämmer! Att ugnsbaka laxen gör fisken extra saftig och nyttig, och du bevarar även alla näringsämnen och vitaminer. Baka den tillsammans med grönsaker, örter och citron så att de tar smak av varandra. Voilá - en perfekt fräsch, smakrik och fettsnål rätt perfekt för en fräsch måltid som mättar länge.
Rekommenderade produkter
Steg 1:
För att baka din laxfilé till perfektion börjar du med att skölja den och alla grönsaker: fräscha livsmedel är A och O för att lyckas med din matlagning. Skiva sedan zucchini, morötter, fänkål, tomater och lök i tunna skivor.
Steg 2:
Tvätta citronen i varmt vatten och torka av. Skär den sedan i tunna skivor. Köp gärna en ekologisk citron eftersom att dessa inte sprutas med bekämpningsmedel. Eftersom att samtliga ingredienser tar smak av varandra vid tillagning i stekpåse är det viktigt att allt är rent.
Steg 3:
Ta fram en Toppits® stekpåse (vi använde mellanstorleken L) och lägg ut grönsakerna platt inuti påsen, och strö över lite salt. Krydda laxfiléerna med salt, peppar, fänkålsfrön och 4 st kvistar dragon och lägg sedan på grönsakerna i påsen.
Steg 4:
Förslut sedan den fyllda stekpåsen med hjälp av OptiVit®-ventilen och placera påsen på en ugnsplåt. Baka filén i cirka 125°C i 20-25 minuter för att få fram saftighet och undvika att den blir torr.
Steg 5:
När laxen ångats klar, ta ut den från ugnen och lägg upp på en tallrik. Klart! Avnjut den gärna med en fräsch yoghurtsås.
liknande recept