Vad du behöver för att frysa in zucchini:
- Toppits® fryspåsar
- Toppits® förslutningsklämmor
- Skärbräda, kniv
- Sil
- Salt
- Och krispig zucchini, såklart!
Infrysning av zucchini - steg för steg:
1. Använd zucchini storlek mindre
Zucchini som är mindre innehåller också en mindre mängd vatten, och passar därför bättre att frysa in. De med mindre vatteninnehåll håller sig krispiga även efter de legat i frysen, och är perfekta att slänga i stekpannan. En god grönsaksgryta kanske?
2. Skölj och skär zucchini
Tvätta zucchinin, torka dem och skär av ändarna. Skär sedan zucchinin i kuber eller skivor. Zoodles, det vill säga zucchini i form av spaghetti, är tyvärr inte lämpliga för frysning.
3. Salta zucchini
Lägg zucchiniskivorna eller kuberna i en sil. Strö 2-3 nypor salt på varje skiva eller bit. Vänta cirka 15 minuter och badda av vattnet med en köshandduk. Saltet tar bort vattnet från zucchinin, så att den behåller sin spänst.
4. Frys zucchini
Lägg den förberedda zucchinin i en lämplig Toppits® fryspåse och pressa ut luften. Stäng frysväskan med en Toppits®-förslutningsklämma. Nu är zucchinin redo för frysen!
5. Hållbarhet för zucchini i frysen
Fryst zucchini kan förvaras i hela 8 månader i frysen. Och, för att zucchinibitarna eller skivorna i frysen inte ska glömmas, påminner Toppits® Foodsaver-app oss om att tina grönsakerna i god tid. På tal om tining: den frysta zucchinin kan läggas direkt i kastrullen eller stekpannan där den tinar snabbt igen genom stekning, kokning eller sjudning.