Vad du behöver för att frysa in morötter:
- Toppits® fryspåse
- Toppits® frysklämmor
- Skärbräda
- Kniv
- Hushållspapper
- Och morötter såklart!
Infrysning av morötter - steg för steg:
1. Rengör och skala morötter
Innan du fryser in morötterna, ska de rengöras, skalas och skäras i kuber, stavar eller slantar.
2. Blanchera morötter
Koka vatten i en kastrull och tillsätt de förberedda morötterna till det bubblande vattnet. Koka upp i 2 minuter. Ta sedan upp morötterna från vattnet med hjälp av en hålslev eller häll dem i en sil, och lägg dem sedan i en skål med mycket kallt vatten - helst med några isbitar i. Låt morötterna svalna i 1-2 minuter, skumma sedan av och låt dem torka på kökspapper. Den snabba kylningen ser till så att färg, smak och aromer samt den fasta strukturen hos morötterna bibehålls. Blanchering av morötter inaktiverar enzymer, och bidrar på så sätt till en förlängd hållbarhet i frysen.
3. Frys in morötter
Lägg nu morötterna i en lämplig Toppits® fryspåse, tryck ut luften och försegla påsen lufttätt med en Toppits® frysklämma. Frys sedan in morötterna.
4. Hållbarhet för morötter i frysen
Frysta morötter kan förvaras i frysen i upp till 10 månader. För att du inte ska glömma bort dina frysta morötter finns Toppits® Foodsaver-app som påminner dig om de livsmedel du har stoppat i frysen. Och bäst av allt: de färdigskurna, frysta morötterna kan läggas direkt i kastrullen eller stekpannan där de tinas snabbt i din matlagning genom stekning, kokning eller sjudning.