Ringstr. 99, D-32427 Minden
Cheesecake i miniformat - krämiga godheter
Dessa saftiga och söta muffins är praktiska och kladdfria miniversioner av den klassiska och alltid så uppskattade kakan på fikan: cheescake. De är enkla att röra ihop och du bakar dem snabbt till nära och kära som kommer på besök, eller så tar ni med dem på en utflykt. Variera godsakerna med frukt och bär eller bitar av choklad, och toppa med ett täcke av florsocker. Bara din kreativitet sätter stopp!
Rekommenderade produkter
Steg 1:
Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull i cirka en minut, rör ner ägget och tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser till en smidig massa.
Steg 2:
Fördela degen i tolv delar och rulla till bollar. Placera en boll per muffinsform och platta till i formen.
Steg 3:
Nu är det dags för själva ostkakstoppingen. Rör ihop kvarg och socker till en gräddig massa. Smält smöret och häll i kvargblandningen. Dela en citron och pressa så att du får lite citronsaft i smeten - blanda tills du får en jämn smet. Vänd i äggen, och avsluta med vaniljpuddingspulvret. Rör runt tills du fått en smidig smet.
Steg 4:
Sprid kvargblandningen jämnt över muffinsen och baka i mitten i en förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter.
Steg 5:
Ta ut ostkaksmuffinsen från ugnen och ställ dem på ett galler. Låt svalna i cirka en timme innan du adderar topping. Riv skalet från citronen och strössla över muffinsen. Njut!
liknande recept