Frysa ananas: Så här gör du!
Det är enkelt att frysa ananas. Här är några tips om vad du ska tänka på:
1. Förberedelse:
Innan infrysningen är det bäst att skära den skalade ananasen i små, lagom
stora bitar. Då har du förportionerade bitar till hands som blir perfekta som topping på en smoothie bowl eller när du mixar goda drinkar. Om du vill använda ananasen senare för att lägga på grillen, kan du även skära den i större skivor eller ringar – allt efter lust och humör!
Men se alltid till att ananasen inte är övermogen när du fryser in den, för annars kan den bli mosig när du tinar upp den. Frys ananasen precis när den har blivit mogen.
2. Infrysning:
Lägg den förberedda ananasen i Toppits® SafeLoc®-fryspåsar med
dubbelförslutning. Förslut påsen tills en liten öppning återstår och tryck sedan försiktigt ut den kvarvarande luften ur påsen. Sedan trycker du till SafeLoc®-dubbelförslutningen helt och lägger in påsen i frysen. Ananasen är hållbar i upp till tolv månader i frysen.
3. Upptining:
När du vill tina upp dina frysta fruktbitar igen lägger du dem helst över natten i kylen och nästa dag har de sin vanliga, mjuka konsistens och är klara att användas.
Den frysta ananasen håller sig fräsch och saftig i upp till ett år i frysen. Den ligger alltså perfekt förberedd i frysen till nästa sommar – vår Toppits® Foodsaver-app påminner dig om när det är dags att väcka ananasen ur sin vintersömn och använda den.
Tips: Har du testat att grilla ananas någon gång? För alla som vill ha lite omväxling i grillsäsongen:
skär frukten i skivor i stället för bitar innan infrysningen och när de är upptinade penslar du dem bara med lite olivolja och lägger dem på grillen! Ringla honung över skivorna och njut.
Ananas är inte den enda frukten som problemfritt går att frysa in. På vår webbsida hittar bl.a. tips om hur du bevarar färskheten på plommon, bananer och vinbär.