Vad du behöver för att frysa in paprika:
- Toppits fryspåsar
- Toppits® frysklämmor
- Skärbräda
- Kniv
- Och, naturligtvis knaprig, färgglad paprika!
Infrysning av paprika - steg för steg:
1. Tvätta och skär paprika
Tvätta och torka paprika, ta bort stammen och skrapa bort fröna.Skär sedan den rensade paprika i kuber, bitar eller skivor.
2. Frys in paprika
Lägg i lämpliga mängder (beroende på den avsedda användningen) paprika i en fryspåse. Tryck ut luften ur påsen och försegla fryspåsen lufttätt med hjälp av en Toppits®-frysklämma. Paprikan är nu redo för frysen!
3. Hållbarhet för paprika i frysen
Fryst paprika kan förvaras i 6 månader i frysen. Och, så att du inte glömmer bort din paprika i frysen (till en salsa, i en chiligryta..) - använd vår Foodsaver App!
4. Fryst paprika i matlagning
Det är enkelt: fryst paprika kan användas i matlagning eller stekas utan att avfrostas. Om du vill använda din paprika rå, tina den ett tag innan du slänger ner den i exempelvis en sallad.