Vad du behöver för att frysa in rabarber:
- Toppits® fryspåsar
- Toppits® frysklämmor
- Skärbräda
- Kniv
- Kökshandduk
- Rabarber såklart!
Infrysning av rabarber - steg för steg:
1. Putsa rabarber
Ta bort bladen, hårda ändar och torra/bruna fläckar. Tvätta sedan rabarberstjälkarna noggrant och låt dem lufttorka ordentligt på en handduk, eller torka helt enkelt dem med handduken.
2. Skär rabarber i bitar
Skär rabarberstjälkarna i bitar. Om de är trådiga, dra bort dessa - det är nämligen onödigt att skala rabarbern helt.
3. Frys in rabarber
Lägg dina färdigskurna rabarberbitar i en Toppits® fryspåse, töm på överflödig luft och förslut med en frysklämma. Fryst rabarber kan förvaras i upp till 10 månader. Så att rabarbern i frysen inte glöms bort, påminner Toppits® Foodsaver-app dig om de livsmedel du stoppat i frysen. Så använder du rabarbern i god tid!
4. Använd fryst rabarber
Det finns mycket du kan använda rabarber till: gör till kompott eller sylt, använd i kakor eller i matlagning.. Om kakan ska bakas kan rabarberen ibland användas fryst, även utan att tina. Det finns en särskilt god rabarberpaj med ett tjockt, krispigt täcke av smördeg vi kan tipsa om..