Ringstr. 99, D-32427 Minden
Perfekt svalkande efterrätt för varma sommardagar
Denna glasstårta ser inte bara fantastisk ut - den smakar också gudomligt. Och, du behöver definitivt inte vara en proffsbagare för att lyckas - så länge du får rätt på infrysningen kan ingenting gå fel! Förresten: tårtan är inte ens bakad, bara fryst.
Att dekorera med bär - björnbär, blåbär, hallon - tar tårtan till en ny nivå, men givetvis går det lika bra med annan frukt, till exempel aprikos, persika, krusbär och vindruvor. Se till att dela de större frukterna i mindre bitar, så kan du använda dem på samma sätt som du dekorerar med bär.
Rekommenderade produkter
Säkert och enkelt att undvika frysbränna - nu från 70% återvunna resurser!
Steg 1:
Krossa havrekakorna - prova att hälla i dem i en Toppits®-fryspåse och kavla över så slipper du smulor. Smält smöret i en kastrull och mixa sedan detta med de krossade kakorna. Ta fram en springform och täck botten med Toppits® bakplåtspapper, lägg ett jämnt lager av kakblandningen i botten och tryck hårt så att det bildar tät massa.
Steg 2:
Blanda yoghurten med socker, vaniljstång och citron. Vispa grädden tills att den stelnat och vänd in den under yoghurtblandningen.
Steg 3:
Blanda 300 g frysta bör med yoghurten. Sätt hälften i kylskåpt, och sprid den andra halvan över kakbottnen i springformen i ett jämnt täcke. Lägg i frysen i en timme. Ta ut tårtan, sprid resten av yoghurtmixen på tårtan och ställ in i frysen över natten.
Steg 4:
När det är dags att avnjuta den fräscha tårtan tar du ut den 10 minuter innan servering. Lossa formen, ta ut tårtan och dekorera med cirka 100 gram bär - eller exakt så mycket bär som du vill. Här finns det inget som heter lagom!
liknande recept