Ringstr. 99, D-32427 Minden
Delikata muffins med en touch av Grekland
Vi känner alla till söta dessertmuffins, men ibland är vi sugna på något mer rejält och matigt. Våra robusta muffins med fetaost är allt annat än cupcakes, utan mer en twist på en grekisk paj. Sälta och krämig ost blandas med pikanta oliver - mums!
Rekommenderade produkter
Steg 1:
För dina härligt matiga muffins fyllda av fetaost mixar du först kvarg med olja, mjölk och ägg. Salta och peppra sedan blandningen
Steg 2:
Skär sedan de soltorkade tomaterna i små bitar och fetaosten i små tärningar. Skär de tvättade cocktailtomaterna i halvor.
Steg 3:
I nästa steg, addera de soltorkade tomaterna, 100 gram av fetaosten, oregano, mjöl och bakpulver till smeten.
Steg 4:
Fyll nu de Stabila muffinsformarna från Toppits® med muffinssmeten. Gör en liten grop i muffinsen där du lägger den halverade körsbärstomaten och den resterande fetaosten. Baka muffinsen i cirka 20-25 minuter i ugnen. Klart!
Tips: När du adderar mjölet och bakpulvret, häll dessa genom en sil. På så sätt undviker du att dina muffins blir klumpiga.
Tips!
Matmuffins håller flera dagar i kylskåpet (förvara dem i Toppits® fryspåsar för att skydda från ovälkomna dofter) och går även perfekt att frysa ner. Med tanke på att de tinar snabbt är du alltid redo för mellanmål eller utflykter! Se till att muffinsen svalnat ordentligt innan du fryser in dem, och låt dem tina i rumstemperatur innan de är redo att avnjutas.
liknande recept