Ringstr. 99, D-32427 Minden
Ta med dig köket ut i värmen och baka pizzan till fredagsmiddagen på grillen!
Rikligt med parmesan och färsk sparris på en nygräddad pizzabotten täckt med krämig creme fraiche och toppad med ruccola och pumpafrön: sommarens fräschaste pizza är klar! Nästan lika enkelt att fixa själv som att beställa från den lokala pizzerian, och istället för att grädda den i ugnen bakar du den på aluminiumfolie på grillen.
Om du vill njuta ännu mer av fredagslugnet rekommenderar vi dig att köpa färdig pizzadeg - det fungerar bra det med! Du behöver inte baka pizzadegen innan du lägger den på grillen, och om det blir pizzadeg över (eller om du väljer att göra dubbel sats för att matlagningen ska gå snabbare nästa gång) kan du förvara denna i kylen täckt med plastfolie i upp till en vecka.
Rekommenderade produkter
Steg 1:
Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker och blanda. Tillsätt durum och hälften av vetemjölet till att börja med. Arbeta samman till en smidig deg som släpper från bunkens kanter, tillsätt mer mjöl efterhand.
Plasta in i Toppits plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
Steg 2:
Tänd grillen.
Riv osten till fyllningen och ansa sparrisen. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar och dra försiktigt ut vardera bit till en rund pizza som du lägger på Toppits ugns- grill- och aluminiumfolie.
Bred creme fraiche jämnt över pizzans mitt, lämna kanterna. Strö över riven ost och lägg på sparris. Grilla pizzorna på indirekt värme under lock tills pizzans kanter fått färg och osten smält.
Steg 3:
Toppa direkt med parmesan, pumpafrön, ruccola, svartpeppar och flingsalt.
liknande recept