Ringstr. 99, D-32427 Minden
Krämig paj med grönkål, grädde och ost - perfekt att laga på julens rester!
En fantatiskt fyllig paj som tar smak och färg av den omåttligt populära, vackra och nyttiga grönsaken grönkål. Tillsammans med krämig, smakrik blåmögelost och knapriga, smöriga valnötter passar den perfekt på julbordet, eller så lagar du den på just resterna efter julmiddagen - svin(n)smart!
Rekommenderade produkter
Steg 1:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä botten av en springform, 22 cm, med Toppits® bakplåtspapper. Smörj kanterna med smör.
Dela smöret i mindre bitar och mixa med mjölet tills du har ett smul. Om du inte har en mixer kan du använda en gaffel för att nypa ihop degen.
Tillsätt vattnet och blanda till en fast deg.
Steg 2:
Tryck ut degen i botten av formen och några cm upp längs kanterna. Nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
Steg 3:
Skölj, ansa och grovhacka grönkålen.
Finhacka löken.
Smält smöret i en stekpanna, fräs lök och kål glansigt i några minuter.
Lägg grönsakerna i pajskalet, smula och strö över ost och valnötter.
Steg 4:
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills fyllningen stannat.
Låt svalna något i formen och lossa sen formens kanter försiktigt. Servera!
liknande recept