startsida > Recept > Grötmuffins med äpple och kanel
print

Grötmuffins med äpple och kanel

Naturligt sötade, saftiga och svinnsmarta grötmuffins med äpple och banan

En skål gröt på morgonkvisten ger dig den bästa starten på dagen, och håller dig behagligt mätt – länge. Om du får grötester över passar detta perfekt att steka, eller förvandla till goda, svinnsmarta muffins! Grötmuffins passar utmärkt för när du vill ha ett lite stadigare, mättande mellanmål fyllt av nyttigheter – vår version innehåller dessutom inget tillsatt socker utan får sin sötma från olika frukter.

Tips! För en glutenfri variant kan du byta ut vetemjölet rakt av mot en glutenfri mjölmix eller havremjöl. Alternativt kan du prova att öka på mängden gröt och ta bort mjölet helt.

Ingredienser

för 10 portioner
2  dl havregrynsgröt
1   äpplen
1  st ägg
1  st banan
2  dl mjöl
1  tsk kanel
½  tsk kardemumma
1  tsk bakpulver
1  krm salt
   Topping: 2 msk havregryn
Förberedelse
45 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Om du inte har färdig gröt kan du koka en portion havregrynsgröt enligt förpackningen och låta den svalna något.

Skala och riv äpple grovt. Mosa bananen.

Sätt ugnen på 175 grader och ställ 8-10 Toppits® Flower muffins-muffinsformar i en muffinsplåt.

Hembakade muffins på gröt med kanel och äpple i Flower muffins-muffinsformar från Toppits

Steg 2:

Vispa samman gröt, äpple, ägg och banan. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, bakpulver och salt och tillsätt, vispa samman.

Fördela smeten i formarna och strö över havregryn. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills muffinsen känns stumma när du trycker lätt på toppen.

Låt svalna på galler.

liknande recept

Vackra och hållbara muffinsformar med Toppits® bakplåtspapper

Julgransbrownies 25.11.2019

Kletiga, ljuvliga och juliga

Saffransbriocher 21.10.2020

Ljuvligt juliga briocher i muffinsformar med smak av saffran