Ringstr. 99, D-32427 Minden
Stoppa matsvinnet. Här ger vi dig höstens bästa zero waste-tips!
Sakta men säkert övergår ljumna sensommardagar till en krispigare höst. En period som gör oss allt sugnare på varmare rätter med potatis, grytor med rotfrukter, och mysiga hemmakvällar med goda snacks. Om du som vi älskar potatis vet du att det alltid blir en massa potatisskal över när du använt det du behöver för potatisgratängen - ett absolut onödigt matavfall. Skalen kan nämligen - med små medel och väldigt lite ansträngning - förvandlas till fantastiskt goda, krispiga och miljövänliga chips. Den mysiga filmkvällen kan börja! Så här gör du:
Rekommenderade produkter
Tillagning av potatisskalschips med gräddfilsdipp
3. Ringla över olja och strö över örtsalt, peppar och chiliflakes.
4. Rosta skalen i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de är krispiga.
5. För dippen, lägg gräddfil i en skål och smaksätt med salt, peppar och örter. Rör ihop väl.
Hemgjorda snacks för hösten
Om du gillar tipset på chips av överblivna potatisskal har vi mer gott att bjuda på som passar perfekt för nästa Netflix-maraton. Gör en krämig rödbetshummus som alternativ till gräddfilsdippen; fixa muslibars utan raffinerat socker; rör snabbt ihop en smet för ljuvligt goda och sega chocolate chip cookies.
liknande recept