Ringstr. 99, D-32427 Minden
Matsvinn hör till historien - nu gäller återvinning. Vi visar dig hur du kokar din egen buljong av överblivna grönsaker.
Överblivna slattar och rester som du sedan slänger i soporna. Känner du igen det? Alldeles för ofta står vi kvar med blast, skal och toppar efter att vi tillagat grönsaker - rester som snabbt hamnar i avfallet. Tänk om! Återvinn istället dessa delar, och förvandla dem till exempelvis en hemmagjord grönsaksbuljong eller din egna grönsaksfond. Vi visar dig hur du lyckas.
Hur du bäst använder rester av grönsaker
Innan du fyller på matavfallspåsen ytterligare har vi en idé: frys in dina grönsaksrester. Frysta grönsaksrester har lång hållbarhet och när du har tillräckligt mycket kan du använda dem som ingredienser till en hemmagjord buljong. Kanske upptäcker du till och med en ny fantastisk smakkombination? En sak som är säker: du kommer kunna njuta av många goda soppor framöver! Följande rester passar särskilt bra:
Spara, förvara, tillred
Det kan ta några veckor tills du har samlat ihop tillräckligt med rester. Det bästa är om du bevarar dem i Toppits® SafeLoc®-fryspåsar med dubbelförslutning på 3 liter, eftersom det finns tillräckligt med plats i dessa påsar. Dessutom kan påsen enkelt öppnas och återförslutas.
Dina förberedelser för att laga en egen grönsaksbuljong respektive fond börjar redan när du väljer den rätta fryspåsen. Vi hjälper dig!
Är din buljong färdig? Perfekt, då är det dags att frysa in och förvara den. När du använder dig av större mängder – till en risotto eller en klar soppa med olika ingredienser – kan du använda SafeLoc® -fryspåse med dubbelförslutning för 1 l.
Är det så att du bara behöver en tärning av din hemmagjorda grönsaksfond då och då? Då ska du använda Toppits®-istärningspåsar. Så kan du ta ut tärning för tärning beroende på hur mycket du behöver. Praktiskt, eller hur?
liknande recept