Tips nr 1: Koka risgrynsgröt av en stor portion mjölk
Står det en oöppnad mjölkförpackning i kylen, som snart blir för gammal och du vet inte vad du ska
göra med den? Frys in mjölken i en 1-liters SafeLoc®-fryspåse med dubbelförslutning, så kan du
senare använda den när du känner för att laga en krämig risgrynsgröt, som smakar gott som en
dessert eller som mellanmål.
Så här gör du:
1. Blanda 2 msk mjölk med 25 g majsstärkelse och 2 msk socker i en liten skål.
2. Blanda resten av mjölken med 300 ml vatten och en nypa salt i en stor kastrull och värm
upp på spisen.
3. Tillsätt därefter 250 g rundkornigt ris i kastrullen och låt svälla på mellanvärme i 35 till 40
minuter. Glöm inte bort att röra om!
4. Efter ca 30 minuter tillsätter du mjölk-majsstärkelseblandningen samt 100 ml grädde och
låter risgrynsgröten koka upp.