Vad du behöver:
- Toppits® bakplåtspapper
- Valfri bakform
- Sax
Såhär gör du!
1. Förbered bakplåtspappret
Anpassa bakplåtspappret så att det passar den form och storlek du ska klä. För en klassisk brödform skär du ett ark i hälften - det ska vara ca 20 cm. Lägg pappret plant, centrera bakformen mitt på och rita tunt med en blyertspenna kring konturerna.
2. Vikning och skärning
Ställ bakformen åt sidan och vik pappret utifrån blyertslinjerna. Klipp sedan pappet på kortsidorna tills att det går att vika pappret. Totalt behöver du klippa fyra gånger i pappret.
3. Klä formen med bakplåtspappret
Nu är det dags att placera pappret i brödformen. Vik pappret och se till att kanterna överlappar varandra så att pappret förblir så rakt som möjligt. Häll i degen och baka till perfektion. Det färdiga brödet, eller kakan, kan efter kylning sedan enkelt lyftas ut ur formen med hjälp av bakplåtspappret. Ta försiktigt bort pappret och njut av det bästa som finns: nybakat.