Bästa till rester!
Som de flesta bakverk och bullar är smakar (och doftar) lussekatter som allra bäst nybakade och ljumna. Om du inte tänker äta upp bullarna samma dag, se till att du fryser in dem direkt efter att de svalnat. Vi rekommenderar att du fryser ner dem i Toppits® fryspåsar i treskikt, som garanterar att bullarna inte drabbas av frysbränna och därmed förlorar smak.
Se till att du registrerar påsen med Toppits® Foodsaver app för full koll på innehållet i din frys.
Om du så önskar kan du frysa in bulldegen, redan formad till lussekatter, ogräddade och sedan baka dem den dag du vill servera dem. På så sätt sparar du tid, men får ändå nybakade bullar till advent. I detta fall, frysa in bullarna på en bricka väl täckta med plastfolie, och ta sedan fram dem i god tid innan bakning. Låt dem tina i kylskåp, och låt dem sedan jäsa sin andra runda innan du bakar dem i ugnen som vanligt.