Ingredienser för 2 portioner:
200 gram kött (nötkött, fläskkött eller kyckling)
2 msk sojasås
2 tsk hoisinsås
1 tsk sesamolja
1 tsk socker
½ tsk bikarbonat
1 msk majsstärkelse
½ tsk svartpeppar
2 msk olja
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienserna till marinaden i en skål.
- Skär det frysta köttet tvärs över fibrerna i mycket tunna, lagom stora skivor.
- Lägg köttskivorna och marinaden i en Toppits® SafeLoc®-fryspåse med dubbelförslutning, förslut påsen och blanda ihop allt med händerna, så att marinaden fördelas jämnt. Låt köttet dra i minst sex timmar i kylen.
- Sila av det som blir över av marinaden och bryn köttet i en stekpanna med olja. Rör om köttet hela tiden och se till att det inte bräseras. De tunna skivorna gör att köttet tillagas snabbt.
- Lägg köttskivorna och marinaden i en Toppits® SafeLoc®-fryspåse med dubbelförslutning, förslut påsen och blanda ihop allt med händerna, så att marinaden fördelas jämnt. Låt köttet dra i minst sex timmar i kylen.
- Sila av det som blir över av marinaden och bryn köttet i en stekpanna med olja. Rör om köttet hela tiden och se till att det inte bräseras. De tunna skivorna gör att köttet tillagas snabbt.
- Ta köttet ur stekpannan och lägg i det på nytt i pannan om du behöver värma upp skivorna igen efter att allt är färdigbrynt.
-
Vill du ha en lite hetare smak? Då kan du tillsätta några droppar srirachasås i den asiatiska marinaden som extra smaksättning.