Ringstr. 99, D-32427 Minden
Saftig och härlig paj direkt från plåten
Ta vara på de goda nektarinerna medan de är i säsong och bjud på en god galette (en bättre fransk benämning för en "platt, frasig paj") till helgens fikor. Den klassiska degen gör du på ett ögonblick: mjöl, vatten och en nypa salt är allt som behövs. Med en fyllning på krämiga nektariner blir pajen till ett sant, och sött, nöje.
Rekommenderade produkter
Steg 1:
Häll 4 dl mjöl i en skål. Addera en nypa salt och 125 g kallt smör, delat i små bitar. Använd en elvisp eller dina händer för att blanda allt. Tillsätt 6 matskedar vatten, och forma till en boll. Täck degbollen med Toppits® plastfolie och låt vila en timme i kylen.
Steg 2:
Knåda degen ordentligt på ett mjölat underlag och rulla den till en cirkel på cirka 40 cm. Lägg cirkeln på en ugnsplåt du klätt med Toppits® bakplåtspapper.
Steg 3:
Värm ugnen till 200°C (180°C i varmluft). Skölj cirka 1 kg nektariner, torka av, halvera, kärna ur och skär sedan i tunna skivor. Lägg dem i en skål och blanda med 2 matskedar socker.
Steg 4:
Häll 2 matskedar havregryn över degen, men undvik att täcka kanterna (låt ca 3 cm vara fritt från gryn). Placera nektarinskivorna tätt bredvid varandra på degbotten - även här ska du undvika att täcka kanterna. Vik sedan kanterna över nektarinerna och tryck till försiktigt.
Steg 5:
Knäck ägget i en liten skål och blanda runt med en gaffel. Täck kanterna med ägget med hjälp av en kakpensel. Toppa med 1 matsked socker och 2 matskedar flagnad mandel. Baka galetten i din förvärmda ugn i cirka 40-45 minuter tills att den fått en gyllene yta.
Steg 6:
Efter att galetten bakats klart, mixa 1 tesked honung med en tesked kokande vatten och täck den varma galetten med vätskan.
liknande recept