Ringstr. 99, D-32427 Minden
Fick du lite polena över? Majsgrynen smakar minst lika bra dagen efter, så passa på att göra goda pommes frites av resterna.
Oavsett hur många gånger du kokat ris, makaroner, nudlar eller pasta brukar det ofta bli stora mängder över, eller hur? Vissa livsmedel är helt enkelt svårare att beräkna mängd av, och även polenta kan räknas till dessa. Mättnaden har infunnit sig sedan länge, men i kastrullen finns hälften kvar. De tillagade majsgrynen ska givetvis inte hamna bland matavfallet, men vad gör vi av dem? Vi har ett smart tips för hur du tar tillvara på resterna: gör dem till pommes frites - vi vågar näsan lova att det blir ännu godare. Det tar nästan ingen tid alls, och är ett perfekt sätt att på ett hållbart sätt ta hand om dina rester.
Rekommenderade produkter
Gör såhär:
Steg 2: förvandla polena till pommes
Nästa steg för att göra polenta-pommes frites av resterna, är att ta fram Toppits® bakplåtspapper och lite olivolja.
Så här gör du:
Nu är ditt supergoda tillbehör eller snacks klart! Dessutom har du minskat det dagliga matsvinnet. Om du vill få ytterligare tips och recept på hur du tillvaratar rester, kan du ta en titt på toppits.se/recept.
liknande recept