Ringstr. 99, D-32427 Minden
Klassiska polkagriskäppar i helt ny spröd, mjuk tappning!
Nu är det jul, här i vårt hus.. I år är vi många som byter ut besök på stora julmarknader mot tid i hemmet, så varför inte passa på att försöka baka några av de godsaker (knäck, smörkola, saffransbiscotti..) du vanligtvis finner i de mysiga små stånden?
Våra polkakäppar är enklare att lyckas med än klassiska polkagriskäppar, men precis lika goda - och dessutom passar de perfekta att baka ihop med barnen. Ingredienserna är få och går snabbt att blanda ihop, ingen jäsning krävs, och barnen kan forma degarna till precis det dem vill: käppar, stänger eller kanske hjärtan?
Ett tips är att toppa de spröda kakorna med smält, vit choklad och krossade polkagrisar - mums!
Käpparna är inte bara försvinnande goda, utan passar även perfekt för dem - gammal som ung - som inte kan äta för hårda karameller och godis. Dessa kakor är så spröda att de smälter i munnen!
Rekommenderade produkter
Steg 1:
Sätt ugnen på 165 grader och klä en plåt med Toppits® bakplåtspapper.
Dela kallt smör i mindre bitar och mixa tillsammans med florsocker tills du får "ett smul". Om du inte har en mixer kan du använda en gaffel eller händerna. Tillsätt ägg och vaniljsocker och mixa samman. Blanda mjöl och salt och tillsätt, mixa till en fast deg.
Steg 2:
Dela degen i två lika stora delar. Tillsätt röd färg i den ena deghalvan. Dela deghalvorna i 10 lika stora delar och forma till ca 10 cm långa rullar.
Steg 3:
Lägg en ofärgad och en röd degrulle intill varandra på ett bakplåtspapper och tryck ihop lätt.
Tvinna dem försiktigt och rulla sedan ihop så att de blir släta. Rulla tills de är ca 15 cm långa och dela dem på mitten. Forma varje del till en käpp och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Gör likadant med resten av degen.
Steg 4:
Grädda i mitten av ugnen i 6-9 minuter eller tills den ofärgade delen av kakorna börjat få färg. Låt svalna helt på plåten.
liknande recept