Grillade smaker i köket?
Ideal att använda för stekar såväl som bakad sötpotatis: Toppits® aluminiumfolie (ugns-, grill- och frysfolien passar särskilt bra) är din bästa vän i jakten på de perfekta smakerna. Tack vare sitt präglade vaxkakemönster är folien inte bara slitstark - den håller också för väldigt höga temperaturer. Smaker och vitaminer stannar kvar i aluminiumpaketet och bevarar steken, filén eller grönsakerna saftiga och aromatiska. Oavsett om du använder folien under förberedelse, tillagning, transport eller förvaring är Toppits® folie den perfekta lilla mångsidiga hjälparen som är med dig hela vägen. Dessutom är den 100% återvinningsbar! Här ger vi dig ett recept på en saftig stek med bakad sötpotatis och tre otroligt goda salsor och såser att servera till.
Vad du behöver (4 portioner):
Stek
- 4 stekar á 200 g styck
- Marinad
- Stavmixer
Bakad sötpotatis
- 4 stora sötpotatis
- 4 msk smält smör
- salt och peppar
- olivolja
Salsa Verde
- 1 knippe persilja
- 1 liten knippe snittlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk senap (stark á la Dijon)
- 1/2 citron
- 50 ml olivolja
- salt och peppar
Salsa Rosso
- 300 g tomater
- 1 röd paprika
- 1/2 citron
- 50 ml chiliolja
- salt och peppar
Currydipp
- 175 g creme fraiche
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk currypulver
- salt och peppar
Såhär gör du:
Stek
Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i steken och svedd den tills du fått önskat resultat. För medium, svedd köttet två minuter per sida. Ta bort från värmen och lägg in i ett paket av Toppits® aluminiumfolie - placera i ugnen i cirka fem till åtta minuter. Krydda med salt och peppar, skär upp i tunna strimlor och garnera med Salsa verde eller Salsa Rosso. Klart!
Ugnsbakad sötpotatis
Tvätta sötpotatisen och riv därefter av fyra bitar Toppits® aluminiumfolie. Smörj folien med olivolja på ena sidan och lägg sedan sötpotatisen över. Innan du försluter till ett paket, lägg mer smör på potatisen men vänta med att salta. Baka potatisen i en förvärmd ugn på 180 grader (varmluft) i cirka 30-45 minuter. Se till att hålla koll på hur sötpotatisen bakas eftersom att tillagningstiden kan variera stort beroende på storlek. När potatisen är klar, öppna aluminiumpaketet, skär ett snitt i potatisen, salta och peppra och addera gärna lite mer smör för en ökad smakupplevelse. Tro oss, vi har provat..
Salsa verde
Skölj persilja och gräslök och hacka fint. Samla i en skål. Skala vitlök, hacka fint och lägg tillsammans med örterna. Tvätta den ekologiska citronen, finriv skalet och pressa ut juicen. Addera senap, citronjuice, skalet av 1/4 citron och lite olja. Addera resten av olivoljan och smaka av med salt och peppar.
Salsa Rosso
Tvätta, rengör och hacka tomat och paprika. Lägg i en skål. Skala och hacka vitlöksklyftor och addera till tomaten och paprikan. Tvätta citronen i varmt vatten, finriv skalet och pressa ut juicen. Addera citronjuice, skalet av 1/4 citron och lite chiliolja. Använd en stavmixer för att mixa ihop till en puré. Häll i resten av olivoljan (totalt 50 ml) och smaka av med salt och peppar.
Currydipp
Skala lök och vitlök och hacka fint. Lägg i en skål. Blanda ihop creme fraiche med currypulver, rör i lök och vitlök och smaka av med salt och peppar.