Ringstr. 99, D-32427 Minden
Rekommenderade produkter
Steg 1
För att få till de rostade kikärtorna, förvärm ugnen till 200°C (varmluft 180°C). Tom kikärtorna i en sil och skölj av med kallt vatten. Sprid ut kikärtorna på ett hushållspapper och gnugga tills att de blivit torra. Friktionen gör att det yttersta höljet ("skalet") lossnar, vilket gör kikärtorna extra spröda och krispiga. Lägg ärtorna i en Toppits® 1L Zipper®-fryspåse och tillsätt 2 matskedar olivolja, 1/2 tesked salt och 1 tesked universalväska. Sätt 2 matskedar olivolja, en halv tesked salt och 1 tsk Ras El Hanout (marockansk kryddblandning) i påsen och knåda ordentligt, utan att krossa ärtorna.
Steg 2
Lägg ett Toppits® bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut de marinerade kikärtorna. Baka i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills de är gyllene - se till att skaka på plåten var 10:e minut. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna.
Steg 3
Medan du väntar på att kikärtorna ska svalna, skär hälften av vattenmelonen i kuber på 2 cm. Rengör rädisorna och skär i tunna skivor. Tvätta och torka gurkan och skär även dessa i skivor. Skölj gräslöken, rist av överflödigt vatten och använd sax för att klippa små bitar. "Skala" salladen blad för blad, tvätta noggrannt och torka. Lägg ner och blanda allt i en stor skål eller fyra mindre och smula 200 g fetaost över.
Steg 4
För en dressing som passar sommarsalladen, blanda 1 tsk senap, 3 matskedar olivolja, 1 matsked vinäger, en nypa salt, en nypa socker (valfritt) och en liten nypa peppar i en skål och rör om. Häll över salladen och avsluta sedan med att strö över kikärtorna. Voilá - njut av din sommarsallad!
Njut av
liknande recept