Ringstr. 99, D-32427 Minden
I det här receptet visar vi dig hur du med hjälp av en fryspåse förbereder din tortellinifyllning som du senare lätt fyller pastaknytena med.
Pastarätter är omtyckt mat för kropp och själ och smakar ännu bättre när du gör dem själv. En rejäl portion tortellini passar extra bra nu när det återigen börjar bli kyligare ute och vi gärna myser inom hemmets fyra väggar. En fyllning som alltid toppar smaklistan för denna klassiker är spenat och ricotta. Idag tipsar vi dig hur du lyckas med tillagningen och hur du använder överbliven spenat i fyllningen.
Rekommenderade produkter
Säkert och enkelt att undvika frysbränna - nu från 70% återvunna resurser!
Steg 1:
Tina upp spenaten, krama ur vätskan och skär spenaten i små bitar.
Steg 2:
Skala löken och vitlöksklyftan och hacka dem i små tärningar. Svetta lök och vitlök i olivolja i en stekpanna tills de blir glansiga.
Steg 3:
Rör ihop ricotta, parmesanost och äggula i en skål till en krämig konsistens. Krydda blandningen med salt och peppar. Tillsätt sedan spenat, lök- och vitlökstärningar och ströbröd och blanda ihop till en slät massa. Fyll den i en Toppits® fryspåse, förslut den ordentligt och låt den vila några timmar eller över natten i kylen. Då får massan tid att dra åt sig och utveckla smakerna till fullo.
Steg 4:
Forma pastadegen i runda plattor.
Steg 5:
Skär av ett litet hörn på Toppits®-fryspåsen – nu har du en spritspåse med fyllning, som du lätt kan fördela på pastadegen. På detta sätt slipper du det besvärliga jobbet med att breda ut fyllningen med en sked och spenat-ricottablandningen blir mer exakt och enklare fördelad.
Steg 6:
Vik över den runda pastaplattan så det blir en halvmåneform och tryck ihop sidokanterna ordentligt. Därefter viker du in yttersta hörnen ytterligare en gång så att de möts.
Steg 7:
Avslutningsvis sjuder du din tortellini i 4-5 minuter i saltat vatten.
Nu är din smarriga pastarätt klar att avnjutas! Nästa gång kan du testa ett annat italienskt recept som passar bra på hösten, t.ex. jättegod pumpagnocchi.
liknande recept