Ringstr. 99, D-32427 Minden
Fantastiskt frasig vegansk maräng fylld med äggfri lemoncurd
Påskens tid är äggens tid. Men för oss som inte äter ägg då? Vi bakar små maränger av kikärtsspad formade som äggvitor, och fyller dem med en äggulsliknande syrlig och fräsch lemoncurd på växtbaserat margarin.
Dessa maränger serverades med havregrädde, lemoncurd, hallon och citronzest men kan naturligtvis varieras i det oändliga! Varför inte toppa med blåbär, jordgubbar, kiwi och riven vegansk choklad?
Rekommenderade produkter
Steg 1:
Sila kikärtorna och häll spadet i en bunke. Vispa spad och vinäger till ett fast skum, det tar några minuter.
Fortsätt vispa och tillsätt vaniljsocker och socker, en matsked i taget under ungefär 10 minuters tid. Sätt ugnen på 95 grader varmluft, klä två plåtar med Toppits® bakplåtspapper.
Steg 2:
När marängen är vit och glansig är den redo att spritsas eller skedas upp glest i önskad formation.
Grädda marängen i två timmar utan att öppna ugnen under tiden. Stäng sedan av värmen och låt marängen vila i ugnen medan den svalnar. Öppna ugnen för att släppa ut lite fukt och stäng sedan igen.
Marängen är klar när det är lätt att lossa den från bakplåtspappret.
Steg 3:
Under tiden som du väntar på att marängen ska bli klar kan du med fördel göra din veganska lemoncurd.
Pressa saften ur citronerna. Blanda vatten, socker, saft och majsstärkelse i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknat.
Ta kastrullen från värmen, rör ner ditt växtbaserade smör i små bitar. Vispa snabbt ihop till en slät röra, låt svalna. Förvaras i kyl.
liknande recept