Frysa in vinbär på rätt sätt
Först den goda nyheten: Vinbär går perfekt att frysa in. Genom att förvara dem i fryspåsen förlorar de varken i smak eller kvalitet. Genom att utföra ett fåtal steg i rätt ordning kan du enkelt förbereda dina favoritbär för infrysning i Toppits®-fryspåsar:
- Med vinbären kvar på kvisten, skölj dem försiktigt under kallt vatten. På så sätt avlägsnar du blad, insekter och annan smuts. Lägg vinbären på en handduk tills de torkat.
- Avlägsna därefter försiktigt bären från kvisten. Det bästa sättet att göra detta är att hålla kvisten med två fingrar och använda din andra hand för att försiktigt dra bären nedåt. Var försiktig så att du inte mosar dem.
- Portionera nu upp dina bär efter eget tycke. Som riktmärke kan du använda recept som du ofta tillagar och för vilka du behöver bären. Fyll sedan på motsvarande mängder i dina Toppits SafeLoc®-fryspåsar. I samband med detta är det viktigt att du i så stor utsträckning som möjligt försöker pressa ut luften ur påsen.
- Stapla flera förportionerade påsar ovanpå varandra i frysen, där de håller sig färska i upp till ett helt år. På så sätt har du alltid ett vinbärsförråd att tillgå, oavsett årstid!