Ringstr. 99, D-32427 Minden
Lika svinnsmart som sött: gör din egen veganska chokladmousse av kikärtsspad (aquafaba)
Smaken är alltid viktigast, men visst är det i plus i kanten om efterrätten du slänger ihop där hemma baseras på ingredienser du aldrig trodde du kunde använda i en dessert? Denna chokladmousse är dessutom även vegansk, laktos- och glutenfri, vilket gör att i stort sett alla kan njuta av den. Kikärtor är en baljväxt som börjat få den uppskattning den förtjänar, och det finns en hel del goda och veganska rätter utöver hummus och falafel som du kan göra av dessa ärtor - som till exempel denna otroligt goda chokladmousse.
Rekommenderade produkter
Tips för att minska matsvinn
Tyvärr hamnar alldeles för mycket mat och matrester i soporna. När vi kokar kikärtor, eller köper dem färdiga på burk eller i tetrapak, får vi ett spad över som kallas aquafaba. Det är inom det veganska köket en fantastisk ersättning för ägg, och något som absolut inte bör kastas. Vi visar dig hur du snabbt och enkelt slänger ihop en god chokladmousse av aquafaba. Kikärtorna kan du sedan använda när du lagar en fräsch och nyttig hummus.
Gör såhär:
Täck över din mousse (och din eventuella hummus) med Toppits® plastfolie, så håller de sig fräscha länge i kylen och kan tas fram nästa gång dina vänner kommer på besök och du vill bjuda dem på något salt eller sött. Nyfiken på fler tips för att minska matsvinnet? Kolla här.
liknande recept